Fotografering av fordonsbelysning

Efter att ha kämpat med allt färre uppdrag som frilansfotograf under senaste två åren så ser jag äntligen förfrågningarna strömma in igen. Mitt senaste uppdrag innebar att jag skulle fotografera fordonslampor för Ljusgiganten som är en nätbutik specialiserad inom fordonsbelysning för bil och lastbil. Jag tycker alltid att det är extra spännande med den här typen av jobb då det finns en hel del utmaningar i att fotografera just belysning. I detta fall var det runda extraljus som var först ut och utan att låta alldeles för säljande så gjorde designen på extraljusen det enkelt att få till de perfekta bilderna. Jag valde att ta bilder där lampan redan var monterad. Det naturliga ljuset fick bli solnedgång, vilket gick himmelskt bra ihop med ledrampens positionsljus i gult. Jag behövde helt ärligt inte använda väldigt mycket ljusutrustning utöver den externa blixten.

Att fotografera en ledramp är inte det lättaste

Nästa lampa som skulle agera modell var en ledramp som endast var 38 mm hög och ca 520 mm bred. Även här fick jag till det bra med ljuset, men jag fann det lite svårare att verkligen fånga maffigheten i ledrampens effekt utan att för den delen tumma på den estetiska nivån. Miljö och känsla utgjordes tyvärr av en klassisk vit bakgrund enligt kundens önskemål vilket resulterade i att jag inte kunde dra nytta av någon vacker bakgrundsmiljö. Jag tycker ändå att jag lyckades fånga det gula positionsljuset väldigt bra framtill och det blev riktigt bra tillslut och jag kände det exalterade lugnet som man gör efter man skapat något riktigt schysst. Se på bilden, vad tycker ni själva?

Även min uppdragsgivare verkade nöjd så jag lyckades fota både ledrampen och extraljusen under samma vecka, och de således kunde skrida in i mål utan att passera deadline.